01 oktober 2022

Plagiaat als motief? (nieuws, 2022)

Verward en uitgedroogd
Bij uitgeverij Volt verschijnt op 8 november een nieuwe thriller van Nele Neuhaus, getiteld Eeuwige vriendschap. Het is het tiende deel in de Bodenstein en Sander-serie.

In Bad Soden wordt een vrouw als vermist opgegeven. Bij haar thuis treft de politie haar demente vader aan, verward en uitgedroogd, en in de keuken vinden ze bloedsporen.

Het onderzoek leidt rechercheurs Pia Sander en Oliver von Bodenstein naar de gerenommeerde literaire uitgeverij Winterscheid in Frankfurt, waar de vermiste vrouw meer dan dertig jaar werkzaam was, tot ze onlangs werd ontslagen.

Het blijkt dat ze na haar ontslag een van haar auteurs heeft beticht van plagiaat – een schandaal en misschien een motief voor moord?

Wanneer het lichaam van de vrouw wordt gevonden en er vervolgens opnieuw een moord wordt gepleegd, stuiten Pia en Bodenstein op een goed bewaard geheim. Beide slachtoffers wisten hiervan en dat bleek hun doodvonnis. Hoeveel doden zullen er nog volgen?

Nele Neuhaus komt uit Münster/Westfalen, maar is als kind met haar ouders naar het bergachtige Taunus-gebied verhuisd. Al op jonge leeftijd was ze enthousiast over boeken en schreef ze haar eerste verhalen. Na haar middelbare school heeft ze rechten, Duits en geschiedenis gestudeerd en werkte ze in een reclamebureau als ze niet met haar paarden in de stal was.

Haar eerste boeken werden in eigen beheer uitgegeven, maar ze werd in 2008 ontdekt door Ullstein Verlag. Met haar misdaadromans over het onderzoekersduo Pia Kirchhoff en Oliver von Bodenstein heeft Nele Neuhaus een behoorlijke schare fans gecreëerd, ze is een van de meest gelezen Duitse misdaadschrijvers. De televisiefilms gebaseerd op hun Taunus-thrillers bereikten een miljoenenpubliek.

Neuhaus schrijft ook boeken voor jongvolwassenen over paarden en, onder haar meisjesnaam Nele Löwenberg, lichte romans.

Geen opmerkingen: