06 oktober 2022

Onverwerkte schuldgevoelens (nieuws, 2022)


Hilde Vandermeeren schrijft tv-serie 
 In Vlaanderen zijn de opnamen gestart voor de tv-serie Juliet. De misdaadreeks komt uit de koker van schrijfster Hilde Vandermeeren.

De serie Juliet speelt zich volledig af aan de Belgische kust en volgt een politie-inspecteur die na een persoonlijk verlies terugkeert vanuit Brussel naar de plek waar ze opgroeide, badplaats De Haan.
Daar gaat ze werken voor de plaatselijke recherche en zoekt ze een pleeggezin voor haar nichtje Chloë. Tegelijk worstelt ze met onverwerkte schuldgevoelens nadat ze ook al haar moeder verloor.

Het idee voor Juliet komt uit de koker van thrillerauteur Hilde Vandermeeren, die meerdere succesvolle misdaadromans schreef, en Roel Mondelaers. Voor Vandermeeren is dit haar eerste tv-project. Het script is van de schrijvers achter Flikken, De Ridder, Vermist en Dode hoek. De regie is handen van Anke Blondé, de maakster van Red light en The best of Dorien B.

De opnames gingen maandag van start en vinden plaats in kuststeden als De Haan, Oostende, Zeebrugge, Nieuwpoort en Heist. Juliet is een Belgisch-Duitse coproductie en zal op zowel Eén als het Duitse ZDF en Videoland uitgezonden worden. Ook is er al een internationale distributeur aan boord voor de wereldwijde verkoop. Wanneer de reeks te zien zal zijn, is nog niet bekend.

(Bron: Het Nieuwsblad)

Geen opmerkingen: