18 oktober 2022

Gesignaleerd 566 (nieuws, 2022)

Arttu Tuominen - Levensgevaar
Op 11 oktober verscheen bij uitgeverij De Fontein Levensgevaar van Arttu Tuominen. In dit tweede deel van de Rivierdelta-serie schrijft de Finse auteur over geweld tegen de LHBTQI+ gemeenschap.

Een gemaskerd persoon eist online de verantwoordelijkheid op voor de aanslag op een nachtclub die geliefd is bij de LHBTQI+-gemeenschap van Pori. Hij verklaart de oorlog aan ‘de ziekte homoseksualiteit’.

Politieman Henrik Oksman was die avond aanwezig in de club, gekleed als vrouw, maar hij vertrok met een andere man, vlák voordat de granaat tot ontploffing kwam…

Geconfronteerd met extremistische groeperingen, racisme en intolerantie, zetten rechercheur Jari Paloviita en zijn team alles op alles om de zaak op te lossen en hun collega te beschermen.

Arttu Tuominen is een Finse milieu-inspecteur en misdaadauteur. Tuominen onderscheidt zich door zijn actuele en geëngageerde thrillers waarmee hij een stem wil geven aan degenen aan beide kanten van de wet. Voor zijn debuut Bloedbroeders ontving hij de Johtolanka-prijs. Hij woont met zijn gezin in de Finse stad Pori, waar hij zijn thrillers situeert.

Benieuwd? Klik hier voor een leesfragment.

Geen opmerkingen: