18 oktober 2022

Rijpere dames (nieuws, 2022)

Twee vijftigers verkennen de Tinderwereld
Schrijfster Patricia Mollenhauer heeft op 15 oktober haar nieuwe thriller SWIPE gelanceerd. Vriendinnen Sarah en Astrid spelen de hoofdrol in een volgens uitgeverij Ellessy Crime 'spannend en erotisch verhaal' waarin ze als vijftigers de Tinder-wereld verkennen.

In SWIPE mondt een klassiek datingverhaal al snel uit in een nachtmerrie. Een man wordt vermoord en Astrid wordt meteen verdacht. Sarah schiet haar vriendin te hulp tijdens het onderzoek.

De schrijfster zet volgens haar uitgever doelbewust twee prille vijftigers centraal. Astrid en Sarah zijn 'rijpere' dames. Ze tonen aan dat een datingapp door iedereen gebruikt kan worden. Astrid gebruikt het platform gretig en gaat op zoek naar haar ideale 'friends with benefits'.

SWIPE komt na Mollenhauers debuut Het beest van Bakendorp. In deze historische thriller putte de auteur meermaals uit haar eigen achtergrond. Als kind van een Zeeuwse moeder en een Frans-Congolese vader snijdt ze thema’s aan uit haar eigen leven met een maatschappelijke relevantie. Haar achtertuin bleek de eerste bouwsteen voor het verhaal. Maar ook in SWIPE put ze uit haar eigen leefwereld.

Patricia Mollenhauer werd geboren in 1977 en groeide op in Zeeland. Ze sierde de centerfold van Playboy en werd verkozen tot de eerste zwarte Miss Limburg. De uitgever: 'Na jaren thuisblijfmoeder te zijn geweest, bewijst ze met haar tweede boek opnieuw dat je nooit te oud bent om nieuwe uitdagingen aan te gaan.'

Geen opmerkingen: