10 oktober 2022

Bloed in het zomerhuis (nieuws, 2022)

De klimaatactivisten hebben het gedaan




Op 10 januari 2023 verschijnt er een nieuw boek van auteur Bo Svernström bij HarperCollins Holland: Wie het eerst komt. Het is de Thriller van de Maand in januari bij de community World of Thrillers, meldt de  uitgeverij.

Wanneer de ontvoerde baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf vermoord wordt aangetroffen in een zomerhuis, worden hoofdinspecteur Carl Edson en zijn team ingeschakeld. Drie extremistische klimaatactivisten worden verdacht van de ontvoering.

Maar dan worden twee van hen ook dood aangetroffen in hetzelfde zomerhuis, terwijl de derde nergens te bekennen is...

Carl en zijn team ontdekken een getuige: een jonge blinde vrouw, die besmeurd met bloed in een kast wordt gevonden. Haar getuigenis is de enige aanwijzing in deze chaotische zaak.

Maar wanneer de vrouw plotseling ontsnapt en de laatste ontvoerder wordt opgepakt, hoort de politie een heel ander verhaal. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis?

Bo Svernström (1964) heeft een PHD in Zweedse literatuur en heeft lang voor Aftonbladet gewerkt, een van de belangrijkste kranten van Zweden. Zijn debuutthriller Wie zint op wraak werd goed ontvangen en werd in meer dan 10 landen vertaald. Svernström woont in Stockholm en werkt daar fulltime aan zijn boeken.

Geen opmerkingen: