08 oktober 2022

Krasse knarren (nieuws, 2022)

De missie van Elizabeth
‘Amusante verwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op, maar ook ontnuchterende en ontroerende scenes à la Hendrik Groen. Een puike mix.' Dat schrijft VN Detective & Thrillergids over de hilarische detectivereeks rond de moordclub (op donderdag) van Richard Osman. Liefhebbers kunnen uitkijken naar weer een nieuw deel, want op 22 november verschijnt bij uitgeverij Cargo het boek Het schot dat niemand raakte.

De hoogbejaarde leden van de moordclub verheugen zich op eindelijk weer eens een normale donderdag om bij te kletsen. Maar helaas, hun rust is van korte duur. Een plaatselijke televisie-beroemdheid is op zoek naar een sensationele scoop en de amateurspeurders laten zich maar al te graag inzetten om twee onopgeloste moorden te onderzoeken.

Ondertussen hoopt Elizabeth, de officieuze leider van de moordclub, haar verleden bij de inlichtingendienst eindelijk achter zich te laten. Maar dat blijkt nog niet zo makkelijk, want ze krijgt onverwachts bezoek van een oude vijand, die haar een ultimatum stelt: ze moet iemand vermoorden, anders wordt ze zelf vermoord.

Terwijl Elizabeth worstelt met haar geweten, duiken de andere leden van de moordclub in het mysterie van de twee oude moorden. Ze worden geholpen door een bonte stoet aan nieuwkomers (onder wie televisiesterren, witwassers en voormalig KGB’ers) en ontdekken een verband tussen de moordenaar en de missie van Elizabeth. Zullen ze de zaak op tijd oplossen om haar te redden?

Richard Osman is televisieproducent en de presentator van populaire programma's op de BBC. De moordclub (op donderdag) was zijn debuut en is het bestverkochte boek van Engeland in 2020. Steven Spielberg heeft de filmrechten gekocht. Ook het vervolg, De man die twee keer doodging, was succesvol. Van beide boeken zijn inmiddels wereldwijd miljoenen exemplaren verkocht.

Geen opmerkingen: