26 mei 2020

Nog middenin (nieuws, 2020)


Auteurs laten coronathriller aan zich voorbij gaan



De coronacrisis biedt inspiratie voor stapels thrillers. De lockdown zou het ergste in de mens naar boven kunnen brengen. Toch hebben thrillerschrijvers weinig zin om 'iets met corona' te doen, blijkt uit een rondgang van dagblad Trouw langs diverse auteurs. 


Gevangen zitten, angst hebben, doordraaien, geleidelijk aan gek worden. Verplicht in quarantaine vertoeven, zou genoeg stof voor een spannend boek kunnen opleveren, zegt schrijver Esther Verhoef. Toch begint ze er niet aan. 'Ik kan en wil pas over gebeurtenissen schrijven als ik er veilig op kan terug­kijken, niet als ik er nog middenin zit. Dat hele coronagebeuren is nu nog veel te overweldigend. Lezen en schrijven is zoiets als reizen in je hoofd. Ik moet er niet aan denken om constant in zo’n claustrofobische sfeer te moeten zitten.'

Thomas Olde Heuvelt vermoedt dat lezers helemaal geen trek hebben in een coronathriller. Tess Gerritsen vermoedt dat 'duizend collega's al bovenop corona duiken'. Daarom blijft zij er ver van weg. Collega-auteur Charles den Tex komt met nog een bijkomend bezwaar: een coronaboek kan best eens achterhaald zijn zodra het in de winkel ligt.

Bron: Trouw

Klik hier voor interviews met thrillerauteurs over de coronacrisis.

Geen opmerkingen: