23 mei 2020

Misère (nieuws, 2020)

Pieter Aspe met longproblemen in ziekenhuis De Vlaamse bestsellerauteur Pieter Aspe verblijft al twee weken in ziekenhuis AZ Sint-Jan in Brugge, in quarantaine. Niet omdat hij het coronavirus te pakken heeft, wel omdat hij longproblemen heeft.


In een videocall met Het Laatste Nieuws vertelt de schrijver vanuit het ziekenhuis dat hij een dikke maand geleden met roken gestopt is. Dat deed hij voor zijn vriendin Tamara, sinds twee jaar de liefde in zijn leven.

Zij verhuisde vanuit de Kempen naar de kust om bij haar partner te zijn. En nu zit zij al twee weken in haar eentje thuis, zonder dat zij Aspe mag gaan bezoeken.

Pieter Aspe ligt al twee weken in het ziekenhuis, daar vreesde hij voor zijn leven. Toen hij de foto's van zijn longen zag, wist hij het wel zeker: longkanker. 'Eén long volledig zwart, de andere met allemaal vlekjes. Ik dacht: het is mijn beurt. Het is gedaan. Hier kom ik niet meer buiten. Dit was het. Pieter Aspe, 1953-2020.'

Bij Aspe, die kortademig werd en koorts had, werd direct anderhalve liter vocht uit zijn longen gehaald. Later zou daar nog eens 4,5 liter bij komen. Aspe vertelt in de Vlaamse krant dat de ellende nog niet voorbij is, maar hij heeft hoop om snel naar huis te mogen.

Bron: Het Laatste Nieuws

Geen opmerkingen: