30 mei 2020

Lezen in tijden van corona 35 (nieuws, 2020)

Frank Goldammer - Duizend duivels 



Wat te doen in deze anderhalvemetermaatschappij? Dan ga je maar lezen, want voor een boek geldt die afstand niet. Wat te denken van Duizend duivels van Frank Goldammer? Het is het tweede deel in de serie rond rechercheur Max Heller. Voor de liefhebbers van Robert Harris en Philip Kerr, meldt uitgeverij Cargo die het boek op 10 juni uitbrengt.

Twee jaar na de vuurstorm die het historische centrum van Dresden verwoestte, is de stad in de ban van een ijzingwekkend koude winter. De overlevenden van de bombardementen proberen op alle mogelijke manieren te overleven en weeskinderen zwerven in bendes door de straten.

Rechercheur Max Heller wordt opgeroepen naar de plek van een brute moord. Een Russische officier is neergestoken, en naast diens bevroren lichaam ligt een tas met daarin het afgezaagde hoofd van een andere man.

Is er een seriemoordenaar actief? Of heeft de Rus misschien zelf iemand vermoord? Max Heller gaat op onderzoek uit, maar wordt snel tegengewerkt door hoge officieren van beide kampen. Hellers zoektocht brengt hem op het spoor van corruptie en moord in de hoogste kringen van Dresden.

Frank Goldammer is geboren en getogen in Dresden. Zijn eerste thriller De vuurstorm verkocht meer dan 100.000 exemplaren. Ook in Nederland werd het boek goed ontvangen.

Geen opmerkingen: