08 mei 2020

Achter de schermen (nieuws, 2020)

Na de president verdwijnt nu de First Lady 


Twee jaar geleden schreef bestsellerfabrikant James Patterson met oud-staatshoofd Bill Clinton een vermakelijke thriller over een Amerikaanse president die zoekraakt. Dat kunstje herhaalt Patterson, maar nu met de First Lady.

Bij Nieuw Amsterdam verschijnt op 16 juni De first lady, volgens de uitgeverij 'het spectaculaire vervolg op de wereldwijde bestseller President vermist'. In de nieuwe thriller die Patterson met co-auteur Brendan Dubois schrijft, wordt de lezer opnieuw een kijkje beloofd achter de schermen van het Witte Huis. Het is een verhaal over macht, overspel, chantage en de vraag wie je kunt vertrouwen.

President Tucker van de Verenigde Staten beleeft een gruwelijke nachtmerrie. Zijn herverkiezingscampagne wordt overschaduwd door zijn affaire en tot overmaat van ramp is zijn vrouw, first lady Grace Tucker, verdwenen. Het is aan Sally Grissom, hoofd van de presidentiële bewakingsdienst, om de first lady op te sporen. Heeft Grace zich teruggetrokken om te ontsnappen aan het bedrog van haar man en alle media-aandacht? Of is er meer aan de hand en is de first lady in gevaar?

Veelschrijver James Patterson is de succesvolste thrillerauteur ter wereld. Van zijn boeken zijn meer dan 350 miljoen exemplaren verkocht. Naast het schrijven van thrillers maakt hij zich sterk voor leesbevordering. Van President vermist zijn ruim 50.000 exemplaren verkocht. 



Geen opmerkingen: