21 mei 2020

Lezen in tijden van corona 28 (nieuws, 2020)

Pieter Aspe - Van In Episode 3 

Wat te doen in een anderhalvemetermaatschappij? Dan ga je maar lezen. Wat te denken van Van In Episode 3, deze week verschenen bij Aspe NV, de uitgeverij van Pieter Aspe. In deze misdaadroman wordt het vertrouwde personage commissaris Van In geconfronteerd met zijn verleden. Er liggen zware keuzes die gemaakt moeten worden.

Vorige maand vierde Pieter Aspe dat hij precies 25 jaar geleden debuteerde met Het Vierkant van de Wraak. Om deze mijlpaal op een gepaste manier luister bij te zetten, is het derde deel van de nieuwe 10-delige Van In-reeks verschenen. De uitgeverij belooft: 'Commissaris Pieter Van In keert terug in stijl.'

Een politicus, een kapitalist, een maffiabaas en een jurist worden gegijzeld door een rechtse organisatie opgericht en gesteund door Steve Bannon, voormalig strateeg van president Donald Trump. Hun hoofdkwartier in een eeuwenoud klooster in Italië huisvest ook een gladiatorenschool voor culturele strijders.

Het avontuur begint echt wanneer Pieter Van In en Rein Claeys in contact komen met Kodor, alias Cicero, en ze een gratis vakantie aangeboden krijgen in Mykonos, waar Van In geconfronteerd wordt met zijn verleden.

De gewetensnood die daarop volgt stelt de ex-commissaris zwaar op de proef, maar versterkt aan de andere kant zijn relatie met Rein, die hem helpt met een van die moeilijkste beslissingen in zijn leven.

Neemt hij wraak of blijft hij trouw aan zijn principes? En weet hij dat het ergste nog moet komen?

Pieter Aspe (1953) is Vlaanderens meest succesvolle misdaadauteur ooit. Zoals gezegd debuteerde hij in 1995 met Het Vierkant van de wraak. Een kwart eeuw later zijn er in de reeks rond commissaris Van In 42 boeken verschenen, tien seizoenen van de tv-serie gefilmd, twee theatertours geweest en talloze boeken vertaald.

In april 2018 richtte de schrijver zijn eigen uitgeverij Aspe NV op en een half jaar later verscheen het eerste boek in de nieuwe 10-delige reeks rond Pieter Van In.

Geen opmerkingen: