22 mei 2020

Lezen in tijden van corona 29 (nieuws, 2020)

Richard Russo - Er is een kans  



Wat te doen in deze anderhalvemetermaatschappij? Dan ga je maar lezen. Wat te denken van Er is een kans van Richard Russo. Volgens uitgeverij A.W. Bruna, die het boek op 30 juni publiceert, toont de schrijver 'wederom met humor en medemenselijkheid wat een rasverteller hij is'. The Guardian spreekt over het boek als 'een zeldzame mix van spanninge en tederheid'.


Op een nazomerse dag in september komen Lincoln, Teddy en Mickey na jaren weer samen in een vakantiehuis op Martha's Vineyard. De oude vrienden, totaal verschillend van elkaar, zijn na hun afstuderen hun eigen weg gegaan.

Maar één ding hebben ze gemeen: ooit waren ze allemaal verliefd op Jacy Colloway, die na een gezamenlijke vakantie in datzelfde huis spoorloos verdwenen is.

Nu, veertig jaar later, zijn ze haar nog steeds niet vergeten. Terwijl ze terugblikken op hun leven, dringt de vraag over wat er precies met Jacy is gebeurd zich steeds meer op. En dan blijkt dat ze elkaar toch niet zo goed kennen als ze dachten.

Richard Russo (1949, Johnstown) won met zijn roman Empire Falls de prestigieuze Pulitzerprijs. Dit boek en Brug der zuchten kwamen allebei op de Nederlandse bestsellerlijst terecht. Niemands gek werd succesvol verfilmd en bekroond met twee Oscars. Er is een kans is Russo's negende en meest recente bestsellerroman. Uitgeverij A.W. Bruna: 'Russo hoort thuis in het rijtje van grote Amerikaanse auteurs als John Irving, Philip Roth, Jonathan Franzen, Paul Auster en Nicole Krauss.

Geen opmerkingen: