31 mei 2018

Testpilote (nieuws, 2018)

Patricia Cornwell gaat de ruimte inPatricia Cornwell, bekend van haar thrillerreeks rond patholoog-anatoom Kay Scarpetta, komt met een nieuwe serie en een nieuwe held: een testpiloot. Ze heeft een deal gesloten voor het schrijven van twee boeken, waarvan de eerste, Quantum, volgend jaar in de schappen ligt. De tweede komt in 2020 op de markt.

De bestsellerschrijfster gaat in zee met Amazon Publishing. Ze zegt over de deal: 'Ik wilde de beste uitgever in het universum om de serie rond Captain Chase te lanceren.' Patricia Cornwell heeft wereldwijd zo'n honderd miljoen boeken verkocht, meldt haar website.

Volgens haar uitgever mixt Cornwell in Quantum militaire actie, spionage en ruimtevaarttechnologie met een verhaal over de jonge testpilote Captain Calli Chase, die werkzaam is bij de NASA. Haar queeste is de waarheid over de moord op haar tweelingzus, een gevechtspilote, te achterhalen. Het brengt Chase op bijzondere plekken: van NASA's onderzoekcentrum naar het Witte Huis en vandaar weer naar Scotland Yard en het hoofdkwartier van Interpol in het Franse Lyon.

Cornwell verkocht haar debuut, Postmortem, in 1990, terwijl ze nog werkzaam was in een forensisch laboratorium in Richmond, Virginia. Het boek won zowel de Edgar als de Creasey, Anthony en Macavity award en werd bovendien onderscheiden met de Franse Prix du Roman d'Aventure.

Bron: The Bookseller

Geen opmerkingen: