08 mei 2018

Gebrek aan tijd (nieuws, 2018)

Boekverkoper stort zich fulltime op het schrijven
Na bijna tien jaar houdt de Brit Joseph Knobbs er op 18 mei mee op als verkoper en thrillerspecialist bij boekhandelsketen Waterstones. Hij gaat zich fulltime richten op het schrijven van spannende boeken. 

Knobbs, die onder het pseudoniem Joseph Knox, vorig jaar debuteerde met de thriller Sirens (in het Nederlands verschenen als Sirenen), begon in 2009 bij Waterstones, waar hij al snel werd gevraagd om crime in te kopen voor de keten. Hij omschrijft zich als 'geobsedeerd door misdaadliteratuur'.

Hij was al aan Sirens begonnen voordat hij bij Waterstones in dienst trad. Zijn tweede boek, The smiling man, kwam uit in maart van dit jaar nadat hij in 2017 een half jaar sabbatical had genomen om zijn debuut te promoten en de opvolger te schrijven. Hij heeft tot dusver een kleine 40.000 boeken verkocht.

Knobbs probeerde zijn derde boek te maken op de manier waarop hij Sirens schreef, zo vertelt hij aan The Bookseller. 'Ik schreef toen 's ochtends, tijdens mijn lunchpauze en in de avonden en weekends. Maar voor die werkwijze ontbreekt mij eenvoudigweg de tijd.'

In Sirenen laat Knobbs de lezer kennis maken met Aidan Waits. Hij is een jonge, in ongenade gevallen rechercheur, die ooit gepakt werd bij het stelen van een partij drugs die als bewijsmateriaal diende voor een zaak Waits wordt gedwongen mee te werken aan een undercoveroperatie die tot doel heeft de drugsbende Franchise in Manchester te ontmantelen. Wanneer de dochter van een vooraanstaand parlementslid van huis wegloopt en zich aansluit bij Franchise, moet Waits ook haar zien op te sporen. Waits is ook in The smiling man van de partij.

Bron: The Bookseller

Geen opmerkingen: