23 mei 2018

Varen op de IJssel (nieuws, 2018)

Thriller met een goed einde
Goed nieuws voor de verstokte fans van het rechercheursduo Ellen van Dorth en Jozef Laros, een creatie van thrillerschrijver Almar Otten: de twee komen weer terug. Ze spelen de hoofdrol in Ottens nieuwe boek ELITE.

We kunnen nu al - zonder spoilers weg te geven - stellen dat de thriller een happy end kent. Want de opbrengsten van de thriller komen geheel ten goede van maatschappelijke doelen. Het boek is een initiatief van de Rotary Deventer-IJssel, waar Otten lid van is.

De thriller past in de serie van Deventer Moordzaken waarvan Otten de eerste vier delen heeft geschreven. Net als in eerdere boeken hebben rechercheurs Van Dorth en Laros hun handen vol aan het oplossen van een zaak waarin niets is wat het lijkt. Wat begint met de eenvoudige vraag of de dode schrijver aan de voet van de Lebuïnuskerk is gesprongen of geduwd, groeit uit tot een doolhof waar niemand zijn leven zeker is.

Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van meerdere bekende en minder bekende Deventer verhalen, waaronder de viering van het 1250-jarig bestaan van de stad, de 'putmoord', gepleegd in 1972 in de toenmalige Gildekelder en de bijzondere wereld van de Deventer horeca. Ook laat Otten zijn club niet ongemoeid. Welke rol spelen de leden van de Rotary in deze zaak?

ELITE moet geld opbrengen om een boottocht over de IJssel voor de 1250 oudste inwoners van Deventer mogelijk te maken. Het is een eerbetoon aan de echte elite van de stad. Deze boottocht vindt plaats op 14 oktober. Daarnaast zal de opbrengst van het ELITE-project worden besteed aan verschillende goede doelen op het gebied van cultuur, laaggeletterdheid en zorg.

Het boek wordt voor potentiële afnemers en de pers op donderdag 7 juni gelanceerd. Twee dagen later is de presentatie voor het publiek.

Sinds 2007 zijn er van de hand van Almar Otten tien spannende boeken verschenen die zich allemaal afspelen in en om Deventer. Voor zijn boek Blauw Goud ontving hij in 2012 de Diamanten Kogel, de inmiddels ter ziele gegane Vlaamse prijs voor de beste Nederlandstalige thriller.

Geen opmerkingen: