26 mei 2018

Altijd onderweg (nieuws, 2018)

Jack Reacher gebundeld Op 20 juni verschijnt bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff Op doorreis van Lee Child. Hierin zijn de verhalen die de Britse auteur over zijn held Jack Reacher schreef, voor het eerst gebundeld. Het boek telt twaalf verhalen
.

Jack Reacher is altijd op doorreis en overal waar hij komt, stuit hij op een groot of klein onrecht dat hij op karakteristieke wijze aanpakt. Meestal maakt hij er weinig woorden aan vuil, want zo is-ie, Jack Reacher.

Na 22 thrillers van de hand van Lee Child verschijnt nu deze bundel met tien lange en twee korte verhalen over de eenling Jack Reacher – van zijn kindertijd tot aan zijn laatste litteken.

Lee Child werd in 2013 geëerd met de prestigieuze Diamond Dagger Award. Vier jaar later werd hij gekroond tot ThrillerMaster door de International Thriller Writers. Zijn Jack Reacher-serie is gepubliceerd in 47 talen. Met ruim 120 miljoen verkochte exemplaren is de reeks het sterkste boekenmerk ter wereld. Althans, dat beweert Forbes Magazine.

Reachers geestelijke vader ziet zijn creativiteit doorgaans toenemen als hij wat softdrugs tot zich heeft genomen. De Britse auteur, woonachtig in New York, zei dat vorig jaar in een interview met het magazine High Times. De nu 63-jarige Lee Child, pseudoniem voor Jim Grant, vertrouwde het tijdschrift toe dat een of meerdere jointjes zijn fantasie en creativiteit positief beïnvloedt. 'Ik wil niet dat marihuana wordt verboden', zegt Child, 'ik wil dat het verplicht wordt.'

Geen opmerkingen: