04 mei 2018

Gesignaleerd 432 (nieuws, 2018)

David Baldacci - Doodskleur


Bij uitgeverij A.W. Bruna verschijnt dinsdag 8 mei Doodskleur, een nieuwe thriller van bestsellerauteur David Baldacci. Het is deel vier in de serie rond Amos Decker, u weet wel (of niet): de rechercheur die na een harde klap op zijn hoofd tijdens een football-wedstrijd een perfect geheugen heeft ontwikkeld.


Wanneer FBI-agent Amos Decker en journaliste Alex Jamison op bezoek gaan bij Jamisons zus in Baronville, een stadje in Pennsylvania dat betere tijden heeft gekend, raken ze op de eerste dag al betrokken bij een moordonderzoek.

Die avond ziet Decker in het raam van een verderop gelegen huis een flikkerend licht, gevolgd door vlammen. Nieuwsgierig geworden gaat hij op onderzoek uit, maar wat hij ontdekt is veel meer dan een beginnende brand. In het huis bevinden zich twee doden. Het ene slachtoffer is opgehangen en op de vloer onder zijn lichaam bevindt zich een enorme plas bloed. De andere man draagt een politie-uniform en ligt met schuim rond zijn lippen in de kelder. Wie de twee doden zijn, weet niemand.

Diezelfde avond nog krijgen Decker en Jamison te horen dat het niet om een opzichzelfstaand incident gaat. In de weken daarvoor zijn meerdere moorden gepleegd en de plaatselijke politie – die weinig mensen en nog minder middelen tot haar beschikking heeft – staat voor een raadsel.

Wanneer Decker zijn hulp aanbiedt, wordt deze schoorvoetend geaccepteerd. Algauw blijkt echter dat hij niet de enige federale agent is die interesse in de zaak toont. Want de moorden in Baronville zouden weleens te maken kunnen hebben met een veel grotere dreiging op nationaal niveau.

David Baldacci is al ruim twee decennia fulltime auteur. Hij schrijft niet alleen thrillers, maar ook romans, YA-thrillers en kinderboeken. Met zijn Wish You Well Foundation strijdt Baldacci al jaar en dag tegen analfabetisme. Hiervoor ontving hij op 12 juli 2008 The Silver Bullet Award. Baldacci studeerde politieke wetenschappen aan de Virginia Commonwealth University, waar hij cum laude afstudeerde, en rechten aan de University of Virginia. Tijdens deze periode begon hij met schrijven. Na zijn studies was hij gedurende negen jaar werkzaam als bedrijfsjurist en advocaat in Washington D.C. In 1996 debuteerde hij met Het recht van de macht.

Geen opmerkingen: