08 mei 2018

Gesignaleerd 433 (nieuws, 2018)

Karen Dionne - Dochter van het moerasOp 15 mei verschijnt bij uitgeverij De Fontein Dochter van het moeras, een thriller van de Amerikaanse schrijfster Karen Dionne. Bestsellerauteur Karin Slaughter en collega Lee Child zeggen ondersteboven te zijn van dit boek. 'Onwaarschijnlijk spannend', zegt de een, 'een aanrader', juicht de ander.

De hoofdrol wordt vertolkt door ene Helena. Haar moeder is als tiener ontvoerd en in een afgelegen hut diep in het moerasgebied bij Michigan vastgehouden. Er was geen elektriciteit of stromend water, er waren geen mensen in de buurt.

Helena werd twee jaar later geboren. Ze hield van het leven daar: jagen, vissen, één zijn met de natuur. Ondanks haar vaders temperament en vaak brute gedrag, hield ze van hem. Tot het moment dat ze ontdekte hoe wreed hij werkelijk was.

Twintig jaar later heeft Helena een stabiel leven opgebouwd. Maar dan ontsnapt haar vader uit de gevangenis. Hij houdt zich waarschijnlijk schuil in het moerasgebied dat hij als geen ander kent. De politie zet een grote klopjacht in, maar Helena weet dat die geen schijn van kans maakt. Zij is de enige die haar vader kan vinden, want zij heeft de geheimen van het moerasgebied juist van hém geleerd.

Karen Dionne woonde jarenlang met haar man en kind in de wildernis van Upper Peninsula, Michigan, waar zij zichzelf ‘de wetten van de wildernis’ leerden. Tegenwoordig woont en werkt ze in Detroit.

De filmrechten van Dochter van het moeras zijn inmiddels verkocht. Volgens de uitgeverij is het boek een must voor 'liefhebbers van Top of the Lake en Room'. De Fontein meldt dat Dochter van het moeras (in 2017 verschenen als The Marsh King's Daughter) het debuut is van Dionne, maar de in 1953 geboren auteur heeft meerdere boeken op haar naam staan. In 2008 verscheen haar eerste spannende boek, Freezing Point, over een smeltende ijskap waarin zich 'een dodelijke vijand' schuilhoudt.

Voor wie geïnteresseerd is, is hier een leesfragment te vinden.

Geen opmerkingen: