15 februari 2018

Gesignaleerd 429 (nieuws, 2018)

Daniel Cole - Marionet 

Een jaar na zijn overrompelende thrillerdebuut Ragdoll komt Daniel Cole met zijn tweede boek: Marionet.

In Marionet wordt rechercheur Emily Baxter betrokken bij een zaak die haar akelig bekend voorkomt: een lichaam dat in dezelfde onmogelijke houding is opgehangen als bij de Ragdoll-moord. Dit keer bevindt het lichaam zich echter in New York, en staat het woord LOKAAS in de borst gekerfd.

Terwijl de media-aandacht steeds groter wordt, wordt Baxter ingeschakeld bij een andere zaak. Daar treft ze eenzelfde soort moord aan: nu met het woord POP in het lijk gekrast. Voor wie is het lokaas bedoeld, en wie zijn de poppen? Maar nog belangrijker, wie heeft de touwtjes in handen?

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hier de voorpublicatie.

Daniel Cole is een voormalig paramedicus. Waar manuscripten van andere schrijvers in spe nog niet eens uit de slush pile worden getrokken, schoot Cole direct raak. Twee dagen nadat hij zijn manuscript naar de Britse uitgeverij Trapeze had gestuurd, bood deze een fors bedrag van zes cijfers voor de komma voor de eerste drie thrillers van Cole.

De Britse schrijver brengt zaterdag 17 februari een bezoek aan boekhandel Broese in Utrecht (Stadhuisbrug 5, 13.30-14.30 uur). Naast handtekeningen zetten laat Cole zich ook interviewen en beantwoordt hij vragen van aanwezige lezers.

Geen opmerkingen: