01 februari 2018

Witte Huis (nieuws, 2018)

Met details die alleen een president kan weten


Het is nog een maand of vier wachten, maar dan ligt-ie toch in de winkel: de coproductie van Bill Clinton en James Patterson. President vermist luidt de titel en volgens uitgeverij Nieuw Amsterdam bevat het boek details die alleen een president kan weten. Vandaag toonde de uitgever de cover van de Nederlandse vertaling.

Over James Patterson wordt beweerd dat hij de verhalen voor zijn thrillers bedenkt en zijn co-auteurs het zware werk laat opknappen: het schrijven. Of dat met zijn volgende schrijfpartner, oud-president Bill Clinton, ook het geval zal zijn, is nog maar de vraag. Mocht President vermist ineens een hoogstaand literair juweeltje blijken te zijn, dan vermoeden we dat de schrijfhand van Clinton het meeste werk heeft verricht.

In mei 2017 lieten de uitgeefconcerns Knopf Doubleday Publishing Group en de Hachette Book Group weten dat Clinton en Patterson samen werkten aan een roman getiteld The President Is MissingKnopf is sinds vele jaren de uitgever van Bill Clinton. Bij dit uitgeefhuis verschenen drie van zijn boeken, waaronder My Life uit 2004. Thrillerfabrikant Patterson leidt een 16-koppig team bij Little, Brown, onderdeel van Hachette Book Group, dat vorm geeft aan zowel zijn boeken voor volwassenen als jeugdromans.

Het was op een golfbaan waar Clinton en Patterson elkaar tien jaar geleden voor het eerst ontmoetten. Sindsdien zijn het goede vrienden.

Clinton: 'Het schrijven van een boek over een zittende president - waarbij ik kan putten uit wat ik weet over de functie, het leven in het Witte Huis en de wijze waarop 'Washington' werkt - is enorm plezierig om te doen.' Of in het boek Clintons ervaringen in de omgang met stagiaires een rol spelen, is onbekend. Patterson noemde de samenwerking 'het hoogtepunt van mijn carrière'. 

Geen opmerkingen: