16 februari 2018

Een paar muisklikken later (nieuws, 2018)

Oud-CIA-medewerkster scoort met thriller over Russische 'slapers'

Karen Cleveland werkte in een vorig leven acht jaar lang als contraterrorisme-analiste voor de Amerikaanse geheime dienst CIA. Regelmatig bracht ze de Amerikaanse president en belangrijke beleidsmakers op de hoogte van haar onderzoeken. Ze weet dus waarover ze schrijft in haar spionagethriller Wat je niet weet. Sinds begin dit jaar staat het boek in de top 10 van de New York Times-bestsellerlijst.


Inmiddels zijn de vertaalrechten van Wat je niet weet verkocht aan dertig landen en werken Universal Studios en actrice Charlize Theron aan een film rond het boek. Uitgeverij A.W. Bruna brengt de Nederlandse vertaling van de thriller op 10 april op de markt.

De CIA-analiste Vivian Miller is de hoofdpersoon in de thriller. Het is haar taak de identiteit te onthullen van zogeheten Russische 'slapers': spionnen op Amerikaanse bodem die een ogenschijnlijk doodnormaal leven leiden als Amerikaans staatsburger.

Miller pluist digitale files uit in de hoop een 'slapende' Russische terrorist in de VS te ontmaskeren. Nadat ze weet in te breken in de computer van een hooggeplaatste Russische spion, stuit Miller op een vertrouwelijk dossier dat de namen bevat van verschillende Russische spionnen. Een paar muisklikken later is alles wat belangrijk voor haar is – haar baan, haar echtgenoot en zelfs haar vier kinderen – in ernstig gevaar.

Bestsellerauteur John Grisham is volgens A.W. Bruna vol lof over het boek. 'Wat je niet weet van Karen Cleveland is een geweldige thriller van een indrukwekkend nieuw talent. Ik kan je verzekeren dat je het na het eerste hoofdstuk niet zult kunnen wegleggen. Mijn hemel, wat kan ze schrijven.'

Geen opmerkingen: