06 februari 2018

Oeps! (nieuws, 2018)

Stephen King zegt sorry na forse uitglijder

Bestsellerauteur Stephen King heeft afgelopen weekend zijn excuses aangeboden voor een uitlating die hij op Twitter deed. In de bewuste tweet noemde de schrijver een fataal ongeluk tussen een vrachtwagen en een trein die voornamelijk Republikeinse afgevaardigden vervoerde, een geval van 'karma'. 

De schrijver gaf later toe dat hij 'gedachteloos' was toen hij een opmerking plaatste over het fatale ongeval, waarbij een persoon om het leven kwam en enkele anderen ernstig gewond raakten. Het ongeluk vond plaats in de staat Virginia. Zijn tweet veroorzaakt commotie op social media, waar zijn commentaar werd omschreven als 'verachtelijk' en 'lomp'.

Tientallen Republikeinse congresleden waren met de trein onderweg van Washington naar een retraitecentrum in West Virginia toen deze vorige week woensdag met een snelheid van zo'n 95 kilometer per uur inreed op een vuilniswagen, die de spoorwegovergang passeerde. Eén reiziger overleed, de vrachtwagenchauffeur liep ernstige verwondingen op. Onder de zwaargewonden waren geen Republikeinen.

Een dag na het ongeluk plaatste Stephen King, een uitgesproken criticus van de Republikeinse president Donald Trump, de tweet 'Een trein vol Republikeinen op weg naar een prijzig resort botst op een vuilniswagen. Mijn vriend Russ noemt dat karma'. Daarop volgde nog een tweet waarin King opmerkte dat hij het spijtig vond dat de vrachtwagenchauffeur was omgekomen. Wat dus niet waar was.

King kwam vervolgens met een nog langere verontschuldiging, waarin hij zijn tweet 'gedachteloos' noemde. Hij benadrukte dat er in de trein ook Republikeinen zaten, die, 'ook al  kunnen zij harteloos zijn wanneer ze stemmen, onmiddellijk de slachtoffers te hulp schoten'.

Bron: Independent

Geen opmerkingen: