13 februari 2018

Moeder en dochter (nieuws, 2018)

Jessica Barry getipt als nieuw thrillertalent


De Britse uitgeverij Harvill Secker heeft een bedrag met zes cijfers voor de komma betaald voor een thriller van een nieuw talent, die luistert naar de naam Jessica Barry. Omdat deze auteur in de uitgeefindustrie werkt, is gekozen om een pseudoniem te gebruiken. 


De uitgeverij wilde verder niet meer details verstrekken over de schrijver, behalve dat het gaat om een Amerikaan die in Londen woont en werkzaam is in de boekenbranche. De thriller van Jessica Barry zal ook in de Verenigde Staten verschijnen. Daar zijn de rechten al verkocht voor een bedrag dat in de miljoenen loopt. Ook onderhandelingen over de filmrechten verlopen voorspoedig en uitgevers in Duitsland, Frankrijk, Portugal, Italië en Hongarije zijn eveneens geïnteresseerd in het boek.

De thriller, getiteld Freefall, begint wanneer een klein passagiersvliegtuig neerstort in de Rocky Mountains in de Amerikaanse staat Colorado. Er is één overlevende van de crash en die luistert naar de naam Allison. Zij weet wat haar te doen staat: vluchten. Haar vijanden zitten haar op de hielen.

Het boek gaat ook over een moeder-dochterrelatie, aldus de uitgever. Allisons moeder woont aan de andere kant van het land. Wanneer ze hoort dat haar dochter, van wie ze vervreemd was geraakt, wordt vermist, zet ze alles op alles om haar te vinden.

Jade Chandler, hoofdredacteur van de afdeling thrillers bij Harvill Secker, is buitengewoon enthousiast over Freefall. 'Ik zat vanaf het begin op het puntje van mijn stoel toen ik begon te lezen. Dit is een voortrazende, intelligente en pakkende thriller. Jessica Barry is een groot talent en we zijn verheugd dat ze door ons haar boek wil laten uitgeven.'

Bron: The Bookseller

Geen opmerkingen: