13 december 2017

Comeback? (nieuws, 2017)


Dagelijkse thrillerkwis op De Spanningsblog?


De Moeder aller Thrillerkwissen overweegt een terugkeer naar De Spanningsblog. Maar dan moet er wel genoeg animo zijn voor een (bijna) dagelijkse quiz over het genre via het sociale medium Twitter. Bij voldoende deelnemers start de quiz in de eerste dagen van januari 2018.

De Spanningsblog organiseerde in 2012 en 2014 ook al een thrillerquiz. Er werden zo goed als elke dag vragen gesteld over thrillerschrijvers in het bijzonder en het genre in het algemeen. Antwoorden op de vragen waren doorgaans met enige speurzin terug te vinden op de blog. Ook was Peter Kuijt, de maker van de blog, verantwoordelijk voor een of meerdere thrillerkwissen voor het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs, lezerscommunity Hebban.nl en, afgelopen zomer, Algemeen Dagblad (online).

Het ligt in de bedoeling de quizdraad weer op te pakken en die tot eind volgend jaar te organiseren. Met een direct message naar het Twitteraccount van De Spanningsblog kunnen kandidaten in spe hun antwoord op de vraag geven. De eerste die de juiste oplossing meldt, krijgt de meeste punten: 11. Vervolgens loopt het aantal te vergeven punten terug tot 1. Iedere deelnemer die het antwoord goed heeft, krijgt op zijn minst één punt. Het klassement is dagelijks te raadplegen op de blog.

Aangezien de blog wordt gemaakt door een armlastige recensent, zijn de prijzen niet om over naar huis te schrijven. Maar hé, deelnemen is belangrijker dan winnen. Toch?

Zin om mee te doen? Dan doe je er goed aan om dat via Twitter aan De Spanningsblog te laten weten. Vergeet dan niet om de blog te 'volgen'. Alleen dan is deelname mogelijk. 

De Spanningsblog inventariseert de komende weken de interesse in de quiz. Mocht er slechts een handvol deelnemers zich hebben gemeld, dan gaat die helaas niet door. Want er moet wel enige competitie zijn.   

Geen opmerkingen: