18 december 2017

De bedrieger (nieuws, 2017)

Thriller op komst over sabotage van tv-succes De Mol 

De Vlaamse thrillerauteur Bart Debbaut heeft voor volgend jaar een thriller aangekondigd over het ook in België succesvolle programma De Mol. De bankier annex schrijver, hobbykok en wielerliefhebber nam daar ooit zelf aan deel.

Bart Debbaut
werd al in de eerste aflevering van het seizoen 1999/2000 gewipt. Volgens de Gazet van Antwerpen zagen een kleine anderhalf miljoen kijkers zijn vertrek en de tranen, niet alleen die van Debbaut, die daarbij vloeiden. 'Ik was ontgoocheld dat het zo vlug voorbij was, maar na een paar dagen was ik er overheen', liet hij destijds weten.

De schrijver neemt nu 'wraak' door zelf als intrigant te werk te gaan. En dat levert voldoende inspiratie op voor zijn tiende thriller. 'Wat als De Mol zelf wordt gesaboteerd?', is de centrale vraag. Het boek komt eind februari, net voor de start van de nieuwe reeks op de Vlaamse tv, op de markt. 

Uitgeverij Lannoo kondigt dit als volgt aan: 'Een prachtige locatie en spannende opdrachten: een groep van tien Vlamingen - waaronder één saboteur - maakt zich klaar voor het nieuwe seizoen van De Mol. Allen hebben ze slechts één doel voor ogen: de bedrieger onder hen ontmaskeren. Maar vlak na de start van de opnames verdwijnt Mary-Ann, één van de kandidaten, spoorloos. Het productieteam tast in het duister, dit hadden ze niet gepland. Is er een verrader op de set of speelt de mol dubbelspel?"

In 2008 begon Debbaut met een thrillerreeks rond de Leuvense speurders John Leyssens en Mieke Van Cattendyck. Sudoku is daarvan het jongst verschenen verhaal.

Bron: Nieuwsblad.be

Geen opmerkingen: