07 december 2017

Experimenteerdrift (nieuws, 2017)

Marion Pauw pakt pen weer op


Twee jaar geleden zei ze nog in volle overtuiging te zullen stoppen met schrijven. In plaats daarvan zou Marion Pauw de handel in gaan. Maar nu pakt de Gouden Strop-winnaar van 2009 de pen weer op.

Uitgeverij Lebowski maakte vandaag bekend dat Marion Pauw in 2019 met een nieuwe roman komt. De titel is al bekend: De experimenten. Op Twitter liet de uitgever een gifje zien waarin Pauw haar handtekening onder een contract zette.

'Ik ben bezig met het opzetten van een bedrijf', zei Marion Pauw ruim twee jaar geleden in een interview met de Volkskrant. Ze zei dat ze zelf een product had ontwikkeld, dat ze op de markt wilde brengen. Wat voor product dat was, wilde de auteur van de met de Gouden Strop bekroonde en verfilmde thriller Daglicht niet kwijt.

'Het zou prachtig zijn als ik het schrijven enorm zou gaan missen', aldus Pauw in het interview. 'Schrijven is iets what I love to hate, snap je? Het is geweldig en ik kan er zoveel in kwijt. Het is ook zwaar. Ik heb in korte tijd veel geschreven, acht boeken en twee tv-series in elf jaar.' Al eerder dit jaar begonnen bij Pauw kennelijk de schrijfkriebels al weer op te spelen. Toen publiceerde ze samen met schrijfster Susan Smit het non-fictieboek Hotel Hartzeer.

Geen opmerkingen: