07 december 2017

Wordt verwacht 424 (nieuws, 2017)

Twijfelen aan herinneringen


Bij uitgeverij Prometheus verschijnt dinsdag 9 januari Zeg dat je van mij bent, het thrillerdebuut van de Zweedse verpleegkundige Elisabeth Norebäck. Volgens de uitgeverij gaat het om een overdonderend geschreven psychologische thriller. Over rouw, schuld en obsessie.

Tijdens een vakantie twintig jaar geleden verdween Alice, de dochter van psychotherapeute Stella Widstrand, maar haar lichaam is nooit gevonden. Als op een dag een nieuwe cliënte zich bij haar praktijk meldt, weet Stella zeker dat deze Isabelle haar verdwenen dochter Alice is. Ze doet er alles aan om Isabelle ervan te overtuigen dat ze moeder en dochter zijn.

Maar dit is niet de eerste keer dat Stella haar dochter 'terugvindt'. De vorige keer dat dat gebeurde, werd ze gedwongen opgenomen in een kliniek. Tegelijkertijd probeert iemand koste wat het kost te voorkomen dat Isabelle en zij een band krijgen. Langzaam maar zeker beginnen Stella en Isabelle te twijfelen aan hun herinneringen, hun geheugen en hun identiteit. Hoe ver is Stella bereid te gaan om haar dochter terug te krijgen?

De thriller, volgens de uitgever 'een aangrijpend verhaal over het verlies van je kind', wordt verteld vanuit het perspectief van drie vrouwen.

Elisabeth Norebäck woont in Stockholm met haar man en twee kinderen. Ze studeerde aan de Technische Universiteit van Stockholm en werkt momenteel als verpleegkundige. Zeg dat je van mij bent werd in korte tijd verkocht aan 28 landen.

Geen opmerkingen: