29 december 2017

Niet verder dan Y (nieuws, 2017)

Schrijfster van 'alfabet'-thrillers overleden


Sue Grafton, auteur van de succesvolle alfabetreeks, is overleden in haar woonplaats Santa Barbara, Grafton stierf donderdag 28 december na een twee jaar durende strijd tegen kanker in het bijzijn van haar familie. Ze is 77 jaar geworden. 

'Hoewel we wisten dat het afscheid aanstaande was, gebeurde het toch onverwacht en snel', schreef dochter Jamie Clark op de website van Grafton. 'Een paar dagen geleden voelde ze zich nog goed, maar vervolgens ging het snel bergafwaarts.

Sue Grafton begon haar alfabetserie in 1982 met A is for Alibi. Haar meest recente boek Y is for Yesterday werd in augustus gepubliceerd.

Grafton zag er scherp op toe dat haar boeken niet werden verfilmd of bewerkt voor televisie. Clark: Ook zou ze nooit toestaan dat een ghostwriter in haar naam een thriller zou schrijven. Wat ons betreft eindigt de serie dan ook bij de Y.' Haar man liet weten dat Grafton, terwijl ze medische behandelingen onderging en in rap tempo gewicht verloor, alle moeite heeft gedaan om een plot te verzinnen voor het Z-deel. 'Er is niets geschreven', vertelde hij aan het persbureau AP. 'Er is geen Z'

De heldin van de serie is de eigenzinnige priv├ędetective Kinsey Millhone. Volgens haar man had Sue Grafton wel iets weg van de protagonist.

Bron: AP News

Geen opmerkingen: