05 augustus 2017

Wordt verwacht 413 (nieuws, 2017)

Clancy weet niet van ophouden


Nu doolt Tom Clancy al weer een jaartje of vier rond op de eeuwige jachtvelden, maar nog steeds verschijnen er onder naam van deze Amerikaanse technothrillerauteur nieuwe verhalen. Begin oktober verschijnt Plicht en eer. En dan te weten dat er nog drie boeken uit de reeks onvertaald zijn. 

In het nieuwe boek, te verschijnen bij uitgeverij A.W. Bruna, heeft iemand het op het leven voorzien van Jack Ryan jr., de zoon van Clancy's grote held oud-president Jack Ryan. De politie denkt dat Jack het slachtoffer is geworden van een doodgewone beroving, maar hij weet wel beter. Hij denkt dat het met zijn geheime operatie met een Iraniër te maken heeft.

Omdat Jack uit de Campus is gezet, de anti-terreureenheid die door zijn vader is opgericht, staat hij er helemaal alleen voor. In het diepste geheim zet hij de tegenaanval in. Zijn tegenstander is een wereldwijd gerespecteerde filantroop en mensenrechtenadvocaat. Langzaam maar zeker achterhaalt Jack de gruwelijke waarheid over een langlopende terreurcampagne die al duizenden levens heeft gekost…

Het boek is natuurlijk niet door Tom Clancy geschreven, maar voor de merchandise is het wel zo handig als zijn naam erop staat. De werkelijke auteur is Grant Blackwood, die we zouden kunnen kennen van de Brigg Tanner-thrillerreeks. Blackwood is ook de co-auteur, samen met Clive Cussler, van de Fargo-reeks. Samen met Tom Clancy schreef hij Op leven en dood en in 2016 verscheen van zijn hand Tom Clancy Onder vuur.

Voordat hij zich toelegde op het schrijven van thrillers diende Blackwood bij de Amerikaanse marine. Als Operations Specialist en Pilot Rescue Swimmer bracht hij drie jaar door aan boord van een geleidewapenfregat.

Geen opmerkingen: