21 augustus 2017

Gesignaleerd 422 (nieuws, 2017)

Mason Cross - Operatie Winterlong

Bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff is verschenen Operatie Winterlong van Mason Cross. Het is het derde boek over 'manhunter' Carter Blake, over wie de Volkskrant schreef dat hij 'net zo'n gutmensch' is als Lee Childs Jack Reacher. 

Het is vijf jaar geleden dat Carter Blake uit de topgeheime operatie Winterlong van de regering stapte. Toentertijd sloten ze een deal: hij hield zijn mond over wat de regering uitspookte, en in ruil daarvoor zouden zij hem met rust laten.

Maar als er een oud-collega vermoord wordt, weet Blake dat de deal waardeloos is. Winterlong heeft zijn pijlen op Carter Blake gericht…

Mason Cross werd in 1979 geboren. Het schrijven doet deze in Glasgow woonachtige auteur naast zijn fulltime baan en de zorg voor zijn drie kinderen.

Cross debuteerde succesvol met 
Het jachtseizoen (2015), het eerste deel van de Carter Blake-serieEerder schreef Cross korte verhalen, waarvan er een werd genomineerd voor de 'Get Britain Reading Award' en hij was aanwezig op grote festivals als Crime Fest en Harrogate. Hij ziet John Rebus, Tempe Brennan, Jack Reacher uiteraard en Harry Bosch als zijn favoriete personages. Ook van Philip Marlowe is hij buitengewoon gecharmeerd. Cross schreef voor de universiteit ook een dissertatie over vier boeken van Stephen King en de verfilmingen daarvan.
 

Geen opmerkingen: