21 augustus 2017

Drie onvergetelijke personages (nieuws, 2017)

De meisjes zijn niet aan te slepen


Na Het meisje op de weg en Het meisje in de trein en nog zoveel andere spannende boeken met een titel waar op z'n minst een meisje is te vinden, komt er binnenkort weer een 'meisjesthriller' van de drukpers af. Het gaat om Meisje in sneeuw, het debuut van de Amerikaanse Danya Kukafka. De literaire uitgeverij Hollands Diep, die het boek op 4 oktober laat uitkomen, voorspelt 'een onvergetelijke leeservaring'.

Het verhaal: Wanneer de populaire scholiere Lucinda Hayes vermoord wordt aangetroffen, laat dat niemand in haar slaperige stadje in Colorado onberoerd, en zeker niet de jongen die te veel van haar hield, het meisje dat net zo'n perfect leven wilde als zij en de agent die haar moord moet onderzoeken. 

Door de tragedie gaan die drie onvergetelijke personages - ­Cameron, Jade en Russ - noodgedwongen de confrontatie met hun diepste geheimen aan in de hoop troost te vinden, de waarheid of beide.

De uitgever laat weten: 'Op briljante wijze verkent Danya Kukafka het begrip identiteit en de vlijmscherpe grens tussen liefde en obsessie, tussen kijken en zien, waarheid en herinnering.'

Danya Kukafka studeerde succesvol af aan de New York University's Gallatin School of Individualized Study. Ze werkt als assistent-uitgever bij uitgeverij Riverheads.

Geen opmerkingen: