18 november 2016

Het ruime sop (nieuws, 2016)

VLUCHTELINGENCRISIS CENTRAAL IN NIEUWE THRILLER ROEL JANSSEN

Een dag na de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer, op 16 maart 2017, verschijnt de nieuwe thriller van Gouden Strop-winnaar en journalist Roel Janssen. Alles verloren is een uiterst actuele en politiek geladen thriller over het vluchtelingendrama.

Roel Janssen
is financieel journalist, voormalig redacteur van NRC Handelsblad, scenarist (van onder andere de tv-serie De fractie) en een fervent zeezeiler. In zijn thriller De tiende vrouw, waarmee hij in 2007 de Gouden Strop won, kon de lezer al van zijn passie meegenieten met een fraaie beschrijving van een spannende oceaanreis aan boord van zeiljacht Joyeuse.

Ook in Alles verloren kiest Janssen het ruime sop. Zeilster Tessa Insinger en fotograaf Mortimer Davies varen naar de Griekse eilanden en langs de Turkse kust voor een reportage over vluchtelingen die er alles voor over hebben Europa te bereiken. Op zee redden ze een drenkeling uit een omgeslagen rubberboot: een Syrisch meisje. Ze is de enige overlevende van de ramp die zich heeft afgespeeld.


Tessa en Mortimer besluiten te achterhalen wat er met het meisje is gebeurd. Daarbij stuiten ze op gewiekste mensensmokkelaars, bevlogen hulpverleners, dubieuze zakenlieden en schimmige Europeanen die een radicale oplossing van het vluchtelingendrama nastreven. Met informatie van het Syrische meisje ontrafelen Tessa en Mortimer een complot dat de Europese vluchtelingencrisis en een schokkend politiek daglicht plaatst.

Bron: brochure uitgeverij Cargo

Geen opmerkingen: