29 november 2016

Wordt verwacht 390 (nieuws, 2016)

NIEUWE THRILLER VAN PAULA HAWKINS IN MEI 2017

Paula Hawkins scoorde een internationale bestseller met haar thrillerdebuut Het meisje in de trein. Op 2 mei 2017 verschijnt haar nieuwe thriller, getiteld In het water. Volgens uitgeverij A.W. Bruna een 'verslavende psychologische thriller' over de ongrijpbaarheid van de waarheid en over een familie die verdrinkt in haar geheimen.

Kijk uit voor stille wateren: je weet maar nooit wat zich in de diepte bevindt. In het water speelt zich af in een klein stadje. Als een alleenstaande moeder en een tienermeisje enkele weken na elkaar dood uit de rivier worden gehaald, brengt het lopende onderzoek een moeras van geheimen aan het licht. Net als Het meisje in de trein stoelt ook In het water op een perfect inzicht in menselijke instincten en de schade die zij kunnen berokkenen.

Sarah McGrath, de Amerikaanse redacteur van Paula Hawkins, zegt: ‘In het water is een dwingende, verrassende en intens bevredigende leeservaring. Paula trekt haar lezers de intriges in, maar net als in haar vorige thriller is het moordmysterie een onderdeel van het geheel, een van de vele onderdelen waar de lezer zich in kan verliezen. Waar Het meisje in de trein voyeurisme en zelfinzicht verkende, onderzoekt In het water de bedrieglijkheid van herinneringen en de gevaarlijke greep die het verleden kan hebben op het heden en de toekomst.’

Hawkins' Engelse redacteur, Sarah Adams, zegt: ‘Opnieuw verkent Paula de intrigerende dieptes van onze psychologie, om ons eraan te herinneren dat alles maar zelden is wat het lijkt – en moedigt ze ons aan om mee te speuren. In het water druipt van de verdenkingen en van de grimmige echo’s uit het verleden. Het biedt een dreigende, aangrijpende en zeer vervullende leeservaring, en het wist mij letterlijk van de eerste tot de laatste pagina te boeien. We zijn ontzettend blij dat we dit binnenkort kunnen delen met alle fans die er vol spanning naar uitkijken.’

De lancering van In het water gaat volgens A.W. Bruna gepaard met 'een grootse multimedia-pr- marketingcampagne'. Van  Het meisje in de trein werden wereldwijd meer dan 18 miljoen exemplaren verkocht sinds januari 2015. Het staat na 79 weken nog altijd hoog in de New York Times-bestsellerlijst, waarvan 3 maanden op nummer 1, en is verfilmd met Emily Blunt in de hoofdrol.

Geen opmerkingen: