15 november 2016

Gesignaleerd 408 (nieuws, 2016)

GARD SVEEN - DE HITTE VAN DE HEL

Bij uitgeverij A.W. Bruna verschijnt vandaag De hitte van de hel van Gard Sveen, het tweede deel van de serie over rechercheur Tommy Bergman.
Als inspecteur Tommy Bergmann een zwaargewonde prostituee aantreft in een appartement in Oslo, voert zijn herinnering hem terug naar een zaak tijdens zijn beginjaren bij de politie. De verwondingen van de jonge vrouw lijken namelijk verontrustend veel op die van de slachtoffers van seriemoordenaar Anders Rask, een onderwijzer die in de jaren 80 ood en verderf zaaide. Rask zit echter opgesloten in een van de zwaarst bewaakte tbs-klinieken van het land en kan dus de dader niet zijn.

De moeder van een van de vermoorde meisjes leest in de krant over de zaak van de prostituee. Ze is er zeker van dat Rask, haar dochters toenmalige onderwijzer, ten onrechte veroordeeld is, en ze weet wie de echte dader is. Of is het slechts haar morbide fantasie?

Tommy Bergmann en zijn collega Susanne Bech gaan op zoek naar de gevaarlijkste moordenaar van het land en worden meegesleurd in het waanzinnige labyrint van zijn verknipte brein.

Gard Sveen
 (1969) werkt als senior adviseur bij het Noorse ministerie van Defensie. Zijn debeuut De doden hebben geen verhaal werd bekroond met zowel De Gouden Revolver als de prestigieuze Glazen Sleutel voor beste Scandinavische thriller.

Gars Sveen - De hitte van de hel. Vertaling: Carla Joustra, Kim Snoeijing. Uitgeverij A.W, Bruna, 359 pag., € 19,99. ISBN: 978 94 0005. 

Geen opmerkingen: