15 november 2016

Spannende speurtocht (nieuws, 2016)

JAN VAN MERSBERGEN SCHRIJFT ONDER PSEUDONIEM THRILLER

Romancier Jan van Mersbergen, auteur van een tiental boeken en bekroond met de F. Bordewijkprijs en de BNG Literatuurprijs, gaat op de thrillertour. In februari 2017 verschijnt bij uitgeverij Ambo|Anthos zijn spannende roman Dagboek uit de rivier, geschreven onder het pseudoniem Frederik Baas.

De uitgever bestempelt Dagboek uit een rivier als een subtiele, ingenieuze thriller. 'Frederik Baas verkent de grenzen van de illusie en maakt met zijn ogenschijnlijk eenvoudige taal en verhaal diepe indruk.'

Het verhaal gaat over een vermissingszaak die lang onoplosbaar leek. Na een aantal moeilijke jaren met haar man en een ingewikkelde scheiding kan het leven opnieuw beginnen voor Barbara. Samen met Rens, haar zoon van zeven, en haar nieuwe vriend Robbert gaat ze in de zomervakantie een weekje naar de Ardennen.

Robbert is uitgever en een van zijn auteurs woont al jaren in deze streek en werkt daar aan zijn tweede roman. Zijn eerste was een overweldigend succes en dat legt een enorme druk op het maken van de tweede. Ze bezoeken hem en al snel ontstaat er een vriendschap tussen de auteur en Barbara. Samen verzinnen ze een spel om Rens bezig te houden. Er is al jaren een meisje vermist in de streek en op basis van dat gegeven maken ze een spannende speurtocht. Die speurtocht blijkt echter al snel in de richting van de werkelijkheid te wijzen.

Geen opmerkingen: