04 november 2016

Gesignaleerd 407 (nieuws, 2016)

JAMES PATTERSON - DE VIJFTIENDE AFFAIRE

In maart 2001 verscheen de thriller 1st to Die, de eerste in de reeks The Women's Murder Club van James Patterson. Vijftien jaar later is 's werelds bestverkopende thrillerauteur toe aan het vijftiende deel, dat heel toepasselijk De vijftiende affaire is genoemd. Bij uitgeverij Cargo verschijnt dit boek op 10 november.

Een brute moord in een van de meest luxe hotels in San Francisco doet het levensgeluk van Lindsay Boxer kantelen. Het onderzoek leidt naar een blonde vrouw die in contact stond met de CIA, maar voordat Lindsay haar kan verhoren vindt er een vliegramp plaats in de stad, en verdwijnt Lindsays man Joe.

Hoe meer ze te weten komt, hoe duidelijker het wordt dat haar man een verleden deelt met de blonde vrouw. Volledig in paniek roept Lindsay de hulp in van haar vriendinnen van The Women's Murder Club. Ze móét de waarheid achterhalen.

De Killer Women's Club is vanaf het eerste boek gesitueerd in San Francisco. De reeks volgt een handvol vrouwen die samen misdaden oplossen. De belangrijkste rollen worden vertolkt door Lindsay Boxer, Cindy Thomas. Claire Washburn en Jill Bernhardt. Later in de serie voegt openbaar aanklager Yuki Castellano bij het groepje.

Behalve 7th Heaven en 10th Anniversary haalt elk deel de toppositie in de New York Times bestsellerlijst. Volgens een artikel in deze krant koos Patterson voor San Francisco als locatie om meer lezers aan de westkust van de VS aan zich te binden. Doorgaans verkoopt John Grisham daar beter.

Van de boeken van James Patterson (1947) zijn meer dan 240 miljoen exemplaren verkocht.

James Patterson & Maxine Paetro - De vijftiende affaire. Uitgeverij Cargo, 336 pag., € 19,99. ISBN 978 90 234 4374 2.Geen opmerkingen: