22 april 2015

Geboeid (nieuws, 2015)

THRILLER MOGELIJK INSPIRATIEBRON VOOR MOORDPOGING

Een thriller van Karen Rose heeft waarschijnlijk een grote rol gespeeld bij een moordpoging waarvan een vrouw uit Andijk wordt verdacht. Het scenario voor haar plan stond namelijk beschreven in het boek, dat aan haar was uitgeleend door de plaatselijke bibliotheek.

De vrouw uit Andijk die wordt verdacht van poging tot moord op haar partner, moet van de rechtbank in Alkmaar nader psychologisch onderzoek ondergaan in het Pieter Baan Centrum (PBC). Dit heeft de rechtbank in een tussenvonnis bepaald. Het Openbaar Ministerie (OM) had twee weken geleden twaalf jaar gevangenisstraf tegen de vrouw geëist.

De 29-jarige Margit H. zou de man in oktober 2014 tijdens een seksspelletje hebben willen vermoorden. Nadat hij was geboeid en geblinddoekt, sloeg ze hem bewusteloos en stak ze op hem in. Hij overleefde ternauwernood en lag een maand in het ziekenhuis. Zijn long, maag en middenrif waren geperforeerd. De vrouw zegt zich van de gebeurtenissen op die dag niets te kunnen herinneren. In psychologisch onderzoek is echter geconcludeerd dat zij haar geheugenverlies voorwendt of in elk geval aandikt.

Het Openbaar Ministerie meent dat de vrouw haar moordplan tot in detail heeft uitgedacht. De aanklaagster voerde twee weken geleden onder meer aan dat de recherche tijdens het onderzoek had ontdekt dat het scenario stond beschreven in een thriller van schrijfster Karen Rose. De thriller stond op de lijst met boeken stond die H. bij de bibliotheek had geleend. Op 7 juli gaat het proces verder.

Het is niet bekend welke thriller van Rose model stond voor het gruwelijke scenario, maar het zou heel goed Moord voor mij uit 2010 kunnen zijn. De thriller gaat over een zoektocht naar een bende vrouwenhandelaars, die niet terugdeinst voor ontvoering, mishandeling en moord. Er komt een zachtaardige vrouw in voor, ene Susannah, die er toch een onverwacht seksuele voorkeur op na houdt. Susannah werd zowel lichamelijk als geestelijk mishandeld, maar zweert desondanks bij sm en bondage.

Karen Rose werd in 1964 geboren in Baltimore. Ze studeerde chemie aan de Universiteit van Maryland en sloot deze studie als ingenieur af. Daarna werkte zij in de levensmiddelentechnologie in Cincinnati. Ze heeft een kleine twintig thrillers op haar naam staan. Met I'm watching you (2004) won ze de Rita Award voor romantische suspense.

Geen opmerkingen: