05 april 2015

In het wild (nieuws, 2015)

HORROR AWARD VOOR THRILLER OVER BELAAGDE PADVINDERS

Nick Cutter is de eerste winnaar van de James Herbert Award for Horror Writing, vernoemd naar de Britse schrijver van bestsellers als 'The Fog' en 'Rats'. Cutters winnende boek 'The Troop' gaat over scouts die een kampeeruitje beleven die ze nooit meer zullen vergeten.

Nick Cutter, pseudoniem van de Canadese romanschrijver Craig Davidson (1976), ontving deze week tijdens een bijeenkomst in Londen een cheque van tweeduizend Britse pond en een sculptuur voor zijn boek. 'The troop' was het debuut dat Davidson onder de nom de plume Nick Cutter schreef.

De prijs is in het leven geroepen ter ere van de in 2013 overleden horrorschrijver James Herbert en om het horrorgenre verder te ontwikkelen. De organisatie hoopt dat met de award er een nieuwe generatie horrorauteurs opstaat.

'The Troop' vertelt het verhaal van scoutleider Tim Riggs en zijn groep jonge scouts die in de Canadese wildernis een weekend gaan kamperen. Maar dan doemt er een onverwachte en uitgeteerde gast op. Als hij op de plek komt waar de scouts hun tenten hebben opgeslagen, gebeuren er onverwachte en angstaanjagende dingen. De jongens komen in contact met een menselijke drager van een biochemische nachtmerrie.

Kerry Herbert, de oudste dochter van James Herbert en een van de juryleden zei over 'The Troop': ''Dit is een duister verhaal waarin het kwaad met de onverzadigbare krachten van de natuur samenspant tegen kinderen, een groep scouts. Mijn vader zou zich in zijn leesstoel hebben verkneukeld. Zijn fans zullen ervan smullen. Maar lezers zullen nooit meer uit kamperen gaan. 'The Troop' is briljant en nu al een klassieker.'' Cutter moest het opnemen tegen vijf concurrenten, onder wie Josh Malerman, auteur van 'De kooi'.

(Bron: The Bookseller)

Geen opmerkingen: