11 april 2015

Risico's (nieuws, 2015)

VIERDE MILLENNIUM-THRILLER OVER KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE

Beetje bij beetje wordt steeds meer bekend over het vervolg op de Millennium-trilogie van Stieg Larsson. Uitgeverij Signatuur licht een tipje van de sluier op over de inhoud van het boek, dat de titel 'Wat ons niet zal doden' draagt.

Op 27 augustus 2015 verschijnt wereldwijd het vierde deel in de Millennium-reeks. Zoals bekend is de Zweedse schrijver David Lagercrantz door de erfgenamen van Stieg Larsson, vader Erland en broer Joakim gevraagd om de reeks met Lisbeth Salander en Mikael Blomkvist voort te zetten.

Uitgeverij Signatuur heeft de omslag onthuld van de Nederlandse vertaling. In de thriller 'Wat ons niet zal doden'  heeft het tijdschrift Millennium nieuwe eigenaren gekregen. Boze tongen beweren dat onderzoeksjournalist Mikael Blomkvist zijn beste tijd heeft gehad en hij vraagt zich af of hij iets anders moet gaan doen.

Lisbeth Salander, onze met tatoeages en piercings getooide geliefde hacker, kan maar geen rust vinden. Ze doet mee aan een grootschalige hackeraanval en neemt risico’s die ze normaal gesproken zou vermijden.

Op een avond krijgt Blomkvist een telefoontje van professor Frans Balder, een autoriteit op het gebied van kunstmatige intelligentie. Balder zegt zeer gevoelige informatie te hebben over de Amerikaanse inlichtingendiensten. De professor heeft contact gehad met een jonge vrouwelijke hacker die erg veel lijkt op iemand die Blomkvist maar al te goed kent.

Mikael Blomkvist hoopt met deze informatie de scoop te hebben die hijzelf en Millennium zo hard nodig hebben. Maar zijn onderzoek brengt grote gevaren met zich mee. Lisbeth Salander heeft zoals gewoonlijk haar eigen agenda. In 'Wat ons niet zal doden'  kruisen hun wegen opnieuw en gaat hun verhaal verder.

Geen opmerkingen: