11 april 2015

Vuistslag (nieuws, 2015)

BLAUW OOG VOOR THRILLERAUTEUR MARION PAUW

Thrillerschrijfster Marion Pauw (41) is donderdagavond in Amsterdam-Zuid slachtoffer geworden van mishandeling. Ook een tachtigjarige man werd geslagen, zo meldt het Parool.

Marion Pauw reed in haar auto door de Michelangostraat toen ze twee mannen op zag vechten. Eén van de twee werd hard op zijn hoofd geslagen. ''Ik was bang dat hij werd doodgeslagen'', aldus Pauw.

De schrijfster opende haar raam om met een andere getuige te kunnen communiceren en draaide tegelijkertijd alarmnummer 112. Daarop liep de agressor in haar richting en haalde door het geopende raam vol uit. ''Toen hij op me afliep, dacht ik nog: wat een knappe jongen'', zegt Pauw in Het Parool. ''Maar toen sloeg hij met zijn vuist in mijn gezicht.''

Een andere ooggetuige, een tachtigjarige man, werd meermalen hard in zijn gezicht geslagen, meldt de politie. Ondanks haar dikke, pijnlijke oog is het nog goed afgelopen, zegt Pauw, die aangifte heeft gedaan van mishandeling.

De schrijfster is geschenkauteur van 'Grijs gebied', het boekje dat cadeau wordt gedaan in Juni - Maand van het Spannende Boek. Het boekje gaat over een man die getuige is van een misdrijf maar niets doet. ''Ik had zelf nog nooit in zo'n situatie gezeten, maar nu weet ik dus hoe het voelt om zomaar in een vechtpartij te belanden.''

Geen opmerkingen: