27 april 2015

Primeur (nieuws, 2015)

EERSTE VLAAMSE MISDAADSCHRIJFSTER IN MYSTERY MAGAZINE

Ellery Queen’s Mystery Magazine is een Amerikaans tijdschrift dat spannende verhalen publiceert van over de hele wereld. Publicatie is voor een auteur een kans om zijn of haar werk in de VS bekend te maken. Hilde Vandermeeren is de eerste Vlaamse misdaadschrijfster van wie een verhaal in het blad wordt gepubliceerd.


Het verhaal van Vandermeeren dat in het magazine wordt opgenomen, heet The Lighthouse. Het werd vertaald door Josh Pachter en zal in het voorjaar van 2016 in het Mystery Magazine verschijnen.


Enkele mannelijke Vlaamse misdaadauteurs, onder wie Pieter Aspe, Bram Dehouck en Bavo Dhooge, gingen Vandermeeren al voor.

Hilde Vandermeeren (1970) woont in Torhout. Ze schreef ruim veertig kinder- en jeugdboeken en won diverse literaire prijzen. Meer dan 30 titels werden vertaald, onder andere naar het Deens, Duits, Koreaans, Frans en Chinees.

In 2013 verscheen haar eerste psychologische thriller bij uitgeverij Q: Als alles duister wordt. Haar debuut kreeg de Knack Hercule Poirot Publieksprijs 2013 en stond op de longlist van de Diamanten Kogel 2013. Haar tweede thriller De toeschouwers werd vorig jaar gepubliceerd. Eind volgende maand verschijnt haar derde thriller Stille grond.

Geen opmerkingen: