23 januari 2015

Groot banket (nieuws, 2015)

RANKIN, KING, SLAUGHTER GENOMINEERD VOOR EDGAR AWARD

''Toen ik vandaag een wandeling ging maken, was ik nog niet genomineerd voor een Edgar Award'', meldde Ian Rankin op Twitter. ''Toen ik terugkwam, wel. Dat moet ik vaker gaan doen, wandelen.''

De Schotse schrijver Ian Rankin is met zijn boek 'Saints of the Shadow Bible' genomineerd voor een Edgar Award in de categorie Best Novel. Hij moet het opnemen tegen Wiley Cash ('This Dark Road to Mercy'), Mo Hayder ('Wolf'), Stephen King ('Mr. Mercedes'), Stuart Neville ('The Final Silence') en Karin Slaughter ('Coptown').

De nominaties zijn vandaag bekendgemaakt door het schrijversgenootschap Mystery Writers of America. De winnaars in de verschillende categorie├źn worden gehuldigd op een groot banket op 29 april in het Grand Hyatt Hotel in New York.

Er worden prijzen uitgereikt in een dozijn categorie├źn. Zo zijn voor het beste thrillerdebuut van een Amerikaan genomineerd: Tom Bouman ('Dry Bones in the Valley'), Julia Dahl ('Invisible City'), Allen Eskens ('The Life We Bury'), C.B. McKenzie, ('Bad Country'), Adam Sternbergh en Ashley Weaver ('Murder at the Brightwell')

Verder maakt William Lashner met zijn thriller 'The Barkeep' kans op de prijs in de categorie Best Paperback. Eerder werd bekend dat James Ellroy, auteur van hard-boiled thrillers, en zijn collega, YA-auteur Lois Duncan, de titel Grand Master krijgen, waarmee het belang van hun bijdrage aan het thrillergenre wordt benadrukt.

(Bron: Hebban|Crimezone)

Geen opmerkingen: