23 januari 2015

Gesignaleerd 392 (nieuws, 2015)

vers van het mes!

CARINA VAN LEEUWEN - KOUD SPOOR

Bij uitgeverij A.W. Bruna verschijnt 'Koud spoor', de tweede thriller van rechercheur Carina van Leeuwen.

Terwijl een hittegolf het land teistert, worden in Den Haag, verspreid over de stad, vuilniszakken gevonden met afgezaagde lichaamsdelen erin. Wie het slachtoffer is, is onduidelijk. Tegelijkertijd krijgen forensisch rechercheur Renee Spaan en haar collega's te maken met de dood van de zonderling Ewoud Ravensberger. Omdat er twijfels zijn over de doodsoorzaak, wordt er sectie verricht. Het lijkt een tragische, maar verder onopvallende zaak, totdat Spaan een lugubere ontdekking doet die alles volledig op zijn kop zet.

Maar wat Spaan tijdens die lange, hete zomer misschien nog wel het meest bezighoudt, is een zaak die 25 jaar oud is. Wat is er precies gebeurd op die dag dat haar vader, die ook bij de politie zat, betrokken was bij een inval in een xtc-lab? Hoe is hij precies om het leven gekomen? En waarom wil iemand koste wat kost voorkomen dat Spaan zich in deze zaak verdiept?

Carina van Leeuwen werd geboren in Soesterberg en groeide op in het midden van het land. Ze werkte als operatieassistente in verschillende ziekenhuizen in binnen- en buitenland, voordat ze in 1991 in dienst trad bij politie Haaglanden. Na een korte periode in de uniformdienst werd ze opgeleid tot een van de eerste vrouwelijke technisch rechercheurs. Het forensisch onderzoek werd haar grote passie.

Carina van Leeuwen - Koud spoor. Uitgeverij A.Bruna, 288 pag., € 19,95. ISBN 978 94 0050 215 4.                                                                                                                            

Geen opmerkingen: