23 januari 2015

Gesignaleerd 394 (nieuws, 2015)

vers van het mes!

STUART MACBRIDE - DERTIEN

Bij uitgeverij Boekerij verschijnt de thriller 'Dertien' van Stuart MacBride, in een schappelijk geprijsde uitgave.

Rechercheur Ash Henderson heeft een geheim. Vijf jaar geleden verdween zijn dochter Rebecca, vlak voor haar dertiende verjaardag. Een jaar later kreeg hij een kaart toegestuurd: handgemaakt, met een foto van Rebecca op een stoel, gekneveld en doodsbang. Elk jaar komt er een kaart, steeds met een erger beeld dan het vorige.


De pers doopte hem de 'Birthday Boy'. Hij ontvoert al twaalf jaar meisjes en kwelt hun familie met wat hij ze aandoet. Om niet van de Birthday Boy-zaak gehaald te worden, houdt Ash zijn eigen kaarten geheim - iedereen denkt dat Rebecca gewoon is weggelopen. En Ash rust niet voordat de dader zijn verdiende loon krijgt.

Stuart MacBride bereikte met zijn eerste thriller Steenkoud de shortlist van de International Thriller Writers en won de Barry Award voor de beste debuutroman. Zijn volgende boeken Dood kalm en Vers bloed waren beide bestsellers in Groot-Brittanniƫ. Hij won in 2007 de CWA Dagger in the Library voor zijn gehele oeuvre. MacBride woont in het noorden van Schotland met zijn gezin.

Stuart MacBride - Dertien. Vertaling: Annemie de Vries en Pon Ruiter. Uitgeverij Boekerij, 416 pag., € 10,00. ISBN 978 90 225 7185 9.

Geen opmerkingen: