13 januari 2015

Gesignaleerd 390 (nieuws, 2015)

vers van het mes!

BRAD THOR - OPERATIE SNOW DRAGON

Bij uitgeverij Karakter is verschenen 'Operatie Snow Dragon' van de Amerikaanse thrillerauteur Brad Thor.

Nadat een CIA-agent op mysterieuze wijze overzees komt te overlijden, treedt zijn voornaamste informant naar voren met een opzienbarende en dreigende claim. Er is echter een probleem, niemand weet of ze te vertrouwen is. Maar als er zes uitwisselingsstudenten vermist raken, twee vliegtuigpassagiers van naam en plek verwisselen en een vluchteling die politiek asiel aanvraagt, wordt gearresteerd, wordt een serie fatale gebeurtenissen in gang gezet.

Met een ophanden zijnde verwoestende aanval op de Verenigde Staten ziet de kersverse Amerikaanse president zich genoodzaakt zich te wenden tot antiterrorisme-expert Scot Harvath om twee van de meest gevaarlijke missies ooit uit te voeren. De overkoepelende missie, met de codenaam Operatie Snow Dragon, is uiterst geheim. Ontdekking ervan kan tot een oorlog leiden.

Brad Thor heeft zowel voor als achter de schermen gewerkt in de televisiewereld, als producent en schrijver van tv-programma's, maar ook als expert op het gebied van terreurbestrijding. In 2008 volgde hij een zogenaamd Black Ops-team in Afghanistan om research te doen voor een van zijn thrillers. 'Operatie Snow Dragon' is na 'Geheime orde' en 'Zwarte lijst' Thors derde thriller bij Karakter Uitgevers.

Brad Thor - Operatie Snow Dragon. Vertaling: Jan Mellema en Janet Limonard-Harkink. Uitgeverij Karakter, 344 pag., € 19,95. ISBN 978 90 452 0578 6.

Geen opmerkingen: