20 januari 2015

Overspel en bedrog en zo (nieuws, 2015)

'DE EETCLUB' EN 'DEBET' WORDEN TELEVISIESERIE

Ibiza
Van de thrillers 'De eetclub' en 'Debet', kassuccessen van Saskia Noort, wordt één langlopende televisieserie gemaakt. Bovendien wordt de thriller 'Koorts' uit 2011 verfilmd.

Saskia Noort maakte dat donderdag 15 januari bekend in de talkshow 'RTL Late Night'. "We zijn het woensdag pas overeen gekomen. Ik ben bezig met het ontwikkelen van deze serie samen met Endemol'', zei Noort. ''Het zijn twee verhalen die 10 jaar uit elkaar liggen, we gaan er nog van alles bij verzinnen. Er komt een staartje naar 'Debet'."

Bij welke omroep de serie te zien zal zijn kon de schrijfster nog niet zeggen. Eind vorig jaar kwam haar thriller 'Nieuwe buren' als serie bij RTL4 op het scherm.

'De eetclub' werd in 2004 door uitgeverij Anthos op de markt gebracht en groeide uit tot het bestverkochte boek van Noort tot dusver. Inmiddels zijn 580.000 exemplaren van het boek verkocht. Het boek verhaalt over een groepje van vier welgestelde echtparen die in het dorp Bergen luxe villa's bewonen. Dan komt een van de leden om bij een brand in zijn huis; zijn vrouw en kinderen ontkomen ternauwernood. Terwijl de overige leden de schijn van vriendschap ophouden, is er in werkelijkheid sprake van een wereld van overspel, bedrog, financiële malversaties en uiteindelijk zelfs moord. 'Debet', dat in 2013 verscheen, volgt de leden van de eetclub tien jaar later.

Noort liet verder weten druk bezig te zijn met het schrijven van een filmscenario van haar boek 'Koorts'. ''Ik hoop dat de film volgend jaar komt." 'Koorts' vertelt over twee Nederlandse vriendinnen die zich twee weken op het party-eiland Ibiza heel anders hadden voorgesteld.

(Bron: Hebban|Crimezone)

Geen opmerkingen: