23 januari 2015

Extreem nuchter (nieuws, 2015)EXPLOSIEVE THRILLER VAN JAMES PATTERSON

Deed James Patterson recent aan boekverbrandingen om het gevaar van ontlezing onder de aandacht te brengen, binnenkort laat de Amerikaanse bestsellerauteur zelfs een boek exploderen. Voor één welgestelde fan, welteverstaan.

Voor ruim een kwart miljoen euro (294.038 dollar) krijgt één diehard en vanzelfsprekend vermogende fan van James Patterson de gelegenheid om het nieuwste boek van de bestsellerauteur te zien ontploffen. Het zelfvernietigende boek maakt onderdeel uit van de promotie van de nieuwe thriller van Patterson, 'Private Vegas', die 26 januari bij uitgeverij Little, Brown and Company verschijnt.

De Patterson-liefhebber die bereid is om heel, heel diep in de buidel te tasten, kan bovendien rekenen op een eersteklas vlucht naar een nog onbekende locatie, twee overnachtingen in een luxueus hotel, een 14 karaats gouden verrekijker, een vijfgangendiner met de bestsellerauteur en een exemplaar van Private Vegas. Vierentwintig uur nadat de lezer het boek heeft opengeslagen, zal dat exploderen, dus dat wordt verwoed doorlezen. Details over de ontploffing worden niet vrijgegeven. Wel is bekend dat de hele operatie de inzet vergt van een explosievenopruimingsdienst en dat de locatie zo uit een van de thrillers van Patterson zou kunnen komen.

Wie zou een fortuin betalen voor een exploderend boek? Susan Holden van het marketingbureau Mother New York liet de New York Times weten dat ze Patterson dezelfde vraag heeft gesteld. ''Hij antwoordde dat hij niet verbaasd zou zijn als een van zijn beste vrienden geïnteresseerd zou zijn'', aldus Holden. ''Patterson is een extreem nuchtere man, maar met een miljoenenaanhang. Voor een rijke Patterson-fan zou dit bedrag 'te verwaarlozen' zijn.''

Naast deze hoofdprijs maken duizend mensen kans op een gratis exemplaar van 'Private Vegas'. Sinds woensdagmiddag 21 januari worden codes vrijgegeven op de selfdestructingbook.com om het boek te downloaden. Ook deze thriller zal 24 uur nadat-ie geopend is, zichzelf vernietigen.

Van Pattersons boeken zijn wereldwijd meer dan 300 miljoen exemplaren verkocht.

(Bron: The New York Times)

Geen opmerkingen: