20 januari 2015

Wordt verwacht 382 (nieuws, 2015)

SCHOONDOCHTER STEPHEN KING LAAT DENNIS LEHANE HUIVEREN

Kelly Braffet
Tientallen bestsellers heeft pater familias Stephen King op zijn naam staan. Maar zijn gezin kan er ook wat van: echtgenote Tabitha schrijft romans, zonen Joe Hill en Owen King produceren thrillers en verhalenbundels. Ook schoondochter Kelly Braffet beweegt zich in het thrillergenre.

'Red jezelf', dat in april 2015 bij uitgeverij The House of Books verschijnt, is al de derde thriller van Kelly Braffet. Eerder publiceerde ze 'Josie and Jack' en 'Last Seen Leaving'. Volgens de uitgeverij is bestsellerauteur Dennis Lehane ondersteboven van het werk van Braffet. Over 'Red jezelf' schreef hij: 'Een zinderende thriller waar je nog lang van na huivert.'

'Red jezelf' is een thriller over een Amerikaans gezin dat ontwricht raakt na een dodelijk ongeluk. Zoon Patrick probeert zijn leven weer op de rit te krijgen nadat zijn vader in de gevangenis is beland voor het veroorzaken van een ongeluk. Patricks baantje bij de buurtwinkel biedt hem weinig aantrekkelijke vooruitzichten en thuis heeft de vriendin van zijn broer hun vriendschap verheven tot een nieuwe vorm van ongemak.

Patrick wordt gestalkt door Layla, die een vriendschap van hem eist om redenen die hij niet doorziet. Ondanks zijn pogingen zijn normale leven van voor het ongeluk op te pakken, zinkt Patrick steeds dieper weg in de donkere realiteit.

Kelly Braffet (1976) woont in New York met haar man, schrijver Owen King, de zoon van Stephen King. Op haar website laat Braffet weten dat ze van caramel houdt en dol is op alles wat zacht en donzig is en op gestreepte dingen. Ze heeft een afschuw van passievruchten, sneeuw en het gevoel van je arm als je bloeddruk wordt opgemeten.

Andere nieuwe titels:

Bear Grylls - 'Doodsvlucht'  (mei 2015). Actiethriller rond Dan Ranger, ex-militair van de SAS en eigenaar van succesvol outdoorbedrijf. Rijke zakenlui, sporters en beroemdheden beproeven met hem hun geluk in de wildernis. Als Ranger met zijn team boven de jungle van de Amazone worden gedropt, raken ze verstrikt in een geheime missie van neo-nazi's.

David Ellis - 'Het laatste alibi'  (april 2015). Advocaat Jason Kolarich neemt de zaak van James Drinker op zich, een man die wordt verdacht van de moord op twee vrouwen. Kolarich wantrouwt zijn cliënt, maar besluit hem toch te helpen. Tot er opnieuw slachtoffers vallen.

Clive Cussler en Dirk Cussler - 'Storm in Havana'  (april 2015). Als Dirk Pitt een giftig virus onderzoekt in de Caribische Zee dat een bedreiging lijkt te vormen voor de Verenigde Staten, raakt hij onbedoeld betrokken bij een gevaarlijk politiek spel: de strijd om de macht op Cuba.

Yrsa Sigurdardottir - 'Kijk naar mij'  (maart 2015). Een verzorgingstehuis voor gehandicapten brandt tot de grond toe af. Er is slechts één overlevende: Jakob, een jongen met het syndroom van Down. Hij wordt veroordeeld voor het stichten van de brand en opgenomen in een gesloten psychiatrische inrichting. Een van zijn medegevangenen gelooft echter in Jakobs onschuld en vraagt advocate Thora Gudmundsdóttir de zaak te heropenen.

Sebastian Fitzek - 'Passagier 23'  (maart 2015). Politiepsycholoog Martin Schwarz heeft tijdens een vakantie op een cruiseschip zijn vrouw en zoontje verloren. Niemand heeft ooit kunnen ophelderen wat er tijdens die reis is gebeurd en Martin blijft achter als een mentaal wrak. Dan krijgt hij een mysterieus telefoontje van een oudere dame die beweert meer van de zaak te weten.

(Bron: Hebban|Crimezone)

Geen opmerkingen: