21 januari 2015

Gesignaleerd 391 (nieuws, 2015)

vers van het mes!

MICHAEL KORYTA - ZIJ DIE MIJ DOOD WENSEN

Bij uitgeverij Cargo verschijnt 'Zij die mij dood wensen' van de Amerikaanse thrillerauteur Michael Koryta.

De veertienjarige Jace Wilson is getuige van een brute moord. Ter bescherming krijgt hij van de politie een nieuwe identiteit en moet hij zich verbergen in een kamp voor moeilijk opvoedbare tieners in de wildernis van Montana. Maar de moordenaars geven niet op voor ze Jace gevonden hebben en dode systematisch iedereen die in de weg staat bij hun zoektocht naar de jongen.

In zijn wanhopige vlucht om te overleven krijgt Jace onverwacht hulp van Hannah, die als opzichter verantwoordelijk is voor het melden van bosbranden. Maar de tijd dringt, de bossen staan in brand, en zij die Jace Wilson dood wensen komen steeds dichterbij.

Voormalig priv├ędetective en journalist Michael Koryta (Bloomington, 1982) studeerde af aan de universiteit in Indiana met een graad in het strafrecht. Zijn werk wordt in meer dan vijftien landen uitgegeven. Hij was 21 toen zijn thrillerdebuut in de VS direct op de shortlist van de Edgar Award belandde. 'Zij die mij dood wensen' is door Wall Street Journal, iBooks en Amazon.com uitgeroepen tot Thriller van het Jaar. De filmrechten zijn verkocht aan 20th Century Fox.

Michael Koryta - Zij die mij dood wensen. Vertaling: Dennis Keesmaat. Uitgeverij Cargo, 384 pag., € 19,90. ISBN 978 90 234 87005.

Geen opmerkingen: