20 januari 2015

Intensive care (nieuws, 2015)SCHRIJFSTER RUTH RENDELL IN KRITIEKE TOESTAND

De Britse misdaadschrijfster Ruth Rendell verkeert sinds woensdag 7 januari in een kritieke, maar stabiele toestand nadat zij vorige week door een beroerte was getroffen. Dat heeft haar uitgever meegedeeld.

Uitgeverij Hutchinson - Penguin Random House liet in een verklaring weten dat Ruth Rendell door een 'ernstige beroerte' was getroffen. ''Ze verblijft op de afdeling intensive care van het ziekenhuis'', aldus de uitgeverij. ''Haar zoon Simon Rendell wijkt niet van haar zijde en dankt iedereen voor zijn steun. De familie van de schrijfster verzoekt eenieder haar privacy te respecteren, terwijl de artsen haar de best mogelijke behandeling geven.''

De Franse uitgever van de Rendell-romans, Jean-Claude Berline, liet een somberder bericht horen. Hij zei: ''Ze verkeert al enkele dagen in een coma en haar toestand lijkt onomkeerbaar."

De 'Queen of Crime', die ook schrijft onder het pseudoniem Barbara Vine, heeft een zetel in het Britse Hogerhuis voor de Labour Party. Rendell is het meest bekend van haar tientallen psychologische thrillers met inspecteur Wexford in de hoofdrol.

Rendell had recent het manuscript voor een nieuwe roman bij haar uitgeverij ingeleverd. Het boek moet in de herfst op de markt verschijnen. Haar jongste boek was 'The Girl Next Door', dat vorig jaar uitkwam, tegelijk met een jubileumuitgave van haar debuut 'From Doon With Death', dat een halve eeuw geleden verscheen.

De auteur begon haar carrière als verslaggeefster voor een lokale krant. Ze nam ontslag nadat ze een artikel had geschreven over het jaarlijkse diner van een tennisclub, zonder erin te vermelden dat een van de sprekers tijdens die gelegenheid was overleden.

(Bron: The Daily Telegraph)

Geen opmerkingen: